Gemeente Gouda sluit 4 woningen die als drugspand werden gebruikt

Gouda – De gemeente Gouda heeft de afgelopen twee weken vier woningen in Gouda voor een periode van drie tot zes maanden gesloten. De politie heeft de woningen eerder dit jaar doorzocht in het kader van een omvangrijk onderzoek naar handel in verdovende middelen. Hierbij zijn hoeveelheden drugs, geld en drugsgerelateerde goederen aangetroffen en in beslaggenomen. Deze vondst vormt een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Daarom is besloten de panden tijdelijk te sluiten.

Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand. De ramen en deuren zijn afgesloten, de sloten zijn vervangen en de panden zijn verzegeld. Het is verboden om de woning te betreden en het verbreken van de zegel is strafbaar.

Hard- en softdrugs
Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen. Naast het feit dat er zeer veel geld mee verdiend wordt en deze opbrengsten vaak gebruikt worden om wit te wassen zodat illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld, kan het ook voor onveilige situaties in de woonomgeving zorgen.

Advertisements

Inval
De politie heeft op 19 april de woningen doorzocht. Tussen de inval en de sluiting van een woning zit soms een langere periode. In dit geval komt dat omdat de aangetroffen drugs moest worden getest door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kon de eigenaar/gebruiker van een pand nog in bezwaar en beroep gaan tegen de sluiting.

Melden
De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Wie drugsoverlast ervaart of hennepteelt vermoedt, kan contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wie anoniem wil blijven, kan de melding doen via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.