Gemakkelijke zege Heren1 Bouncers Basketball

Voor Bouncers Basketball was er het afgelopen weekend een wel heel erg beperkt programma. Alleen Heren 1 kwam vrijdagavond in de Duikelaar in actie, tegen het bezoekende Cady ’73 2 uit Capelle aan den IJssel. Uit had de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen al ruim gewonnen, zodat de thuiswedstrijd met vertrouwen tegemoet werd gezien.

Na een gelijk opgaande beginfase, ging Bouncers er in volle vaart tegenaan en was met 19-6 in het eerste kwart de strijd al grotendeels beslist. Vooral verdedigend was Bouncers oppermachtig en kwamen de bezoekers in het tweede kwart dan ook maar tot een schamele 4 punten tegen de thuisploeg 22. Rust 41-10 en was de strijd definitief beslist.

In de tweede helft werd aanvallend wat gas teruggenomen en zakte het spel, mede door wat concentratieverlies aan Bouncerskant, wat in. Dat gaf Cady wat meer ruimte en kreeg de ploeg iets meer kansen om te scoren. Met 17-15 in het derde en 22-14 in het vierde kwart pakte Bouncers echter een ruime 80-39 overwinning in een wedstrijd die soms meer weg had van een trainingspartijtje. Voor Bouncers was Wouter van der Eng was met 19 punten topscoorder, gevolgd door Onno van Leeuwen met 12 punten.

Met deze overwinning en het feit dat medetitelkandidaat Lokomotief onlangs punten liet liggen heeft Bouncers zich steviger op de eerste plaats genesteld. Met de uitwedstrijden tegen Lokomotief Rijswijk en DAS Delft nog voor de boeg is het echter beslist nog geen gelopen race.