Geen ‘Isabel Iskariot’ in 2018

Gouda – De familievoorstelling ‘Isabel Iskariot – een onbekend familieverhaal in de Matthäus Passion’ – wordt uitgesteld. De Goudse initiatiefnemers hebben in overleg met het bestuur van Een Groot Huis en hun ambassadeurs deze moeilijke beslissing genomen.

De reden hiervoor is dat afgelopen week bekend werd dat Edwin Rutten volgend jaar in de Goudse Schouwburg en in Rotterdam geprogrammeerd staat met de Mattheus Passie voor kinderen vanaf 8 jaar. De kaartverkoop voor de voorstelling van Edwin Rutten is landelijk al begonnen, die van Isabel zou in dit najaar van start gaan. Een groot deel van het publiek in de thuisbasis Gouda heeft dan al een keuze gemaakt. De makers geloven niet dat er plek is voor twee producties voor dezelfde doelgroep in de passietijd 2018 waarbij het uitgangspunt de Matthaüs Passion van J.S. Bach is.

Educatief programma
Artistiek leider Janjaap van Elst: “Onze productie ging als een speer, letterlijk zwaaiden alle deuren open zodra we over Isabel Iskariot begonnen. We hebben stevige samenwerkingspartners gevonden en waren in gesprek met geweldige solisten, musici en koren. Daarnaast ligt er een prachtig educatief programma en een bijzondere randprogrammering klaar.” De makers van Isabel Iskariot gaan zich de komende tijd bezinnen of er toekomst is voor de bijzondere familievoorstelling.

Advertisements

Moed en verraad
‘Isabel Iskariot’ is een familievoorstelling over moed, verraad, liefde en idealen. Voor iedereen vanaf 11 jaar. De voorstelling wordt mogelijk gemaakt door de stichting Een Groot Huis. Diverse Gouwenaars zorgen voor de productie. De voorstelling wordt uitgevoerd door 4 acteurs, 28 zangers, 1 kinderkoor
en 2 orkesten.