Gaat Gouda op slot?

Gouda – Door het hele land is er sinds vandaag meer aandacht voor het coronavirus omdat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteravond het nieuwe coronavirus officieel bestempelt heeft als een pandemie. 

UPDATE 15:30 uur: Evenementen met meer dan 100 mensen worden in heel Nederland afgelast. Dat maakte zorgminister Bruins zojuist bekend in een persconferentie met premier Rutte en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum. Dat geldt ook voor musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Gouda
Voor Gouda betekent dat De Goudse Schouwburg, Museum Gouda en SoWhat hun deuren sluiten tot 31 maart. Cinema Gouda neemt extra maatregelen en blijft voorlopig geopend. De Garenspinnerij meld op Facebook dat zij nog wel open zijn.

Advertisements

Erna Staal van Bibliotheek Gouda vertelt aan de redactie dat de Chocoladefabriek wel open is voor bezoekers. ”We halveren de stoelen en/ studieplekken zodat er niet meer dan 75 mensen kunnen zitten”.

Horecagelegenheid Kruim meld dat ook zij gewoon open zijn maar wel extra ruimte maken tussen de eettafels

Artikel gaat door naar deze tweet

Ook komt het gevaar voor Koningsdag, Koningsnacht en Riverdale Festival mogelijk in gevaar. Op 27 april vind Koningsnacht plaats op de Markt en een maand later Riverdale Festival op het Sluiseiland. De organisatie kan nog niks zeggen en volgt de richtlijnen van het RIVM.

GoudaFM
GoudaFM zal komende maand gewoon on-air blijven met het laatste nieuws, ook over de coronavirus. A.s. zaterdag is er gewoon ‘Wakker Worden’ van 09.00 tot 11.00 uur gevolgd door Beauty Case en De Goudse 40 met Siets Roskam.

Vandaag werd ook bekend gemaakt dat de eerste evenement in Gouda is afgelast. Op zondag 21 maart zou een Amerikaanse band spelen bij de Theaterbakkerheij maar vanwege het reisverbod gaat dit niet door.

In het algemeen reageren Gouwenaars vrij nuchter en werd de donderdag markt goed bezocht, evenals als de terrassen van Gewoon Gouds, Belvedere en Gouds Glas die vol zaten.

Sport
Er zullen de komende tijd geen wedstrijden worden gespeeld in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Ook zijn alle amateur wedstrijden afgelast.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

12-03-2020 14:30