G-Gymgroep 4e op NK aangepast sporten

Op het Nederlands Kampioenschap van het aangepast sporten heeft de gehandicaptengym-groep van gymnastiekvereniging TUMO Moordecht een vierde plek weten te behalen. Deelnemers afkomstig van de instellingen de Krom, Westeinde, Land voor Water en Orion hebben op dit evenement met veel plezier hun kunsten getoond.

De groep, onder leiding van trainster Diana Alblas, deed tijdens deze vriendschappelijke wedstrijd mee aan de onderdelen banken, trampoline en lange mat. Met veel plezier en een lach op hun gezicht lieten zij zien wat ze in huis hadden.

Bij het eerste onderdeel banken werden er diverse kunsten als zijwaarts lopen en kikkersprong laten zien. Bij de trampoline sprongen de deelnemers mooie streksprongen en skatesprongen en bij de lange mat kwam het aan op huppelen, springen en koprollen. Al die goede oefeningen resulteerde uiteindelijk op een mooie 4e plek op dit NK.

Advertisements

Trainster Diana Alblas is te spreken over de resultaten van de vriendschappelijke wedstrijd: “Aan de gezichten was te zien dat de deelnemers het erg naar hun zin hadden. Vooraf waren ze erg gespannen, maar tijdens hun oefeningen glunderden ze van geluk. Geweldig dat de KNGU dit organiseert.”

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie organiseert tijdens het jaarlijkse evenement ‘Fantastic Gymnastics’ een wedstrijd speciaal met aangepast sporten-deelnemers. Zij laten tijdens deze wedstrijden, net als net als alle reguliere sporters, zien wat zij kunnen en geleerd hebben tijdens te gymlessen. Plezier en lol hebben in bewegen staat in deze wedstrijden bovenaan.

ggym