Frisse start Vier de Lente in het Groene Hart

Groene Hart – Onder winterse omstandigheden gaf Joop Zoetemelk samen met Luuc Turkstra, manager bij Hoogvliet Supermarkten, op zaterdag 17 maart het startschot voor de Joop Zoetemelk Classic. Het startschot vormde tevens de officiële start van Vier de Lente in het Groene Hart. Turkstra: “We nodigen iedereen uit om buiten te genieten van het oer-Hollandse landleven. Een lentezonnetje is heerlijk, maar zoals de organisatie van de Joop Zoetemelk Classic zegt; onder winterse omstandigheden zijn de verhalen mooier en is de voldoening groter.”

Dat is precies waar het tijdens Vier de Lente in het Groene Hart omgaat. Mooie verhalen en beleving van het buitenleven. In de lente is het Groene Hart op zijn mooist; lammetjes worden geboren, fruitbomen staan in bloei, bootjes varen over de plassen, koeien dansen in de wei en fietsers gaan op pad. Er is deze lente keuze uit meer dan 150 activiteiten zoals polderwandelingen, fietstochten, lentefairs, lammetjesdagen, streekproducten proeverijen, paasbrunches, natuurexcursies, bloemenworkshops en open dagen bij boerderijen, kwekerijen en andere recreatieve locaties.

Vier de Lente Smulroute
De smulroute is een fietsroute van 36 kilometer langs kaasboerderijen en boomgaarden rondom Oudewater en Montfoort. Tijdens het paasweekend zijn de boerderijen en landwinkels langs de route extra geopend voor publiek. Proef en smikkel onderweg van de heerlijke Groene Hart streekproducten. De boerderij waar Doruvael kaas wordt gemaakt, ligt aan de route. Hoe leuk is het om een kijkje te nemen op deze kaasboerderij. Startpunt is TOP Marnemoende in IJsselstein. Download de routebeschrijving of haal de routefolder op bij de kaasafdeling van Hoogvliet Supermarkten.

Advertisements

Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.groenehart.nl/lente.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl