Firma Van Drie viert jubileum met kunstproject Zwaankleefaan

Gouda – In het kader van het tienjarig jubileum is de Firma Van Drie een nieuw project gestart: Zwaankleefaan. De eerste presentatie van dit kunstproject is zondag 29 januari om 15.00 uur in de Jeruzalemkapel. Beeldend kunstenaar Loes van Gils toont dan het werk dat zij in de maand januari heeft gemaakt. Daarna, in februari, nemen Robin Weijers en Ferdi Schukking het stokje over. Zij reageren op het werk van Loes met een installatie en een muziekstuk.

Een half jaar lang werken veertien kunstenaars in de Jeruzalemkapel en de aanpalende Schoolmeesterswoning in interactie met het publiek. Alle kunstenaars hebben als opdracht om te reageren op het werk van hun voorganger of voorgangers. Elke maand zijn er nieuwe kunstenaars die het stokje overnemen. Vrijwel alle kunstdisciplines komen aan bod. Zo vormen naast beeldende kunst onder meer fotografie, dichtkunst, mode en dans schakels in de keten van kunstwerken.

Kunstenaars aan het werk
De Jeruzalemkapel is wekelijks open van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het publiek kan de kunstenaars van die maand aan het werk zien en de kunstwerken bekijken die hun voorgangers hebben gerealiseerd.

Advertisements

Het project eindigt met een grote expositie in de week van 24 juni. Daar zijn alle gemaakte werken te zien, te horen en te lezen.