Film ‘De Val’ gaat vanavond in premiere

Wat doe je als je rond de 17 jaar bent en je moet een profielwerkstuk maken? Natuurlijk! Je maakt een film! Dat is wat er in het hoofd van Laurian Serno om ging en het enige wat nog moest gebeuren, was aanhang vinden.

Laurian, net klaar met de havo, Jasmijn studeert manager ondernemen en horeca en Vera studeert muziektheater. Serno kwam eigenlijk op een punt waar hij niemand wist te vinden die wilde meewerken aan zijn werkstuk, totdat hij Vera benaderde om een film te maken. Laurian: “Toen kwam Vera met een thema, we zijn scenario’s gaan schrijven en dat werd steeds groter en groter. Uiteindelijk kwam Jasmijn, wie ik ken van school, er ook bij en toen werd het nog groter en nu zijn we in de cinema Gouda.”

Depressie

Het idee om de film over depressie te laten gaan, is omdat Vera (actrice) ook een depressie heeft gehad en ze vinden dat daar een enorme taboe op rust. “Ik weet daarom wel een beetje hoe het is om een depressie te hebben, maar het is ook zo dat iedereen een depressie anders beleeft en je moet je dus als het ware inleven in een ander persoon en dat maak het wel lastig,” vertel Vera. De drie hebben door middel van deze film laten zien dat het goed is om erover te praten. Ook is het onderwerp heel actueel in de wereld en is het een heel aangrijpend onderwerp. “Toen ik het tegen de klas vertelde was iedereen ook heel erg verrast, maar iedereen reageerde er heel goed op,” vertelt Laurian. “Ook was het wel een klus om deze film te combineren met mijn profielwerkstuk, maar we hebben het heel breed genomen en toen was het wel goedgekeurd,” aldus Serno.

Advertisements

Première

De film, die vanavond in première gaat, is niet even snel gemaakt. Er is heel veel aandacht en moeite gestoken in de verhaallijn en ook het produceren en regiseren moet allemaal maar even gedaan worden. Om een film te maken zijn dus veel mensen nodig. Ondanks dat deze film niet heel lang duurt, zijn er toch heel veel mensen bij betrokken geweest. “We wilden eerst alles met een telefoon filmen, maar we merkten al snel dat dat echt niet ging en dat we een echte filmcrew in moesten schakelen,” vertelt Serno. “Ik denk dat als we alle leden bij elkaar optellen dat we dan wel rond de 150 mensen zitten die erbij betrokken waren,” gaat Jasmijn door.

Het belooft een mooie avond te worden voor de jongelingen. Vanavond is de première en de zaal is helemaal uitverkocht. “We hebben er echt veel zin in. Het besef is er nog niet helemaal, maar dat komt nog wel denk ik,” blikken ze vooruit.

Tijdens de ochtendshow ‘Goodmorning Sunshine’ van 31 oktober zaten de studenten erbij voor een interview. Beluister het hele interview met Laurian, Jasmijn en Vera hieronder. Vul in: Goodmorning Sunshine, ga naar 31 oktober en beluiter vanaf 1:30:00.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android