Fietspad langs de Groene Brug (A20) ter hoogte van Moordrecht op 1 juni weer open

Moordrecht – Rijkswaterstaat sloot eind 2019 het fietspad langs de Groene Brug bij Moordrecht (A20). Bij een reguliere inspectie werd schade in het beton geconstateerd. Om gevaar te voorkomen voor fietsers en het spoorverkeer dat onder de brug doorgaat, is de fietsbrug toen gesloten. Rijkswaterstaat is in overleg met de gemeente Zuidplas op zoek gegaan naar oplossingen. Met resultaat, want vanaf dinsdag 1 juni kunt u weer fietsen over de monumentale brug.

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen periode nadere onderzoeken aan de brug gedaan. Er werd  onder andere gekeken naar de kwaliteit en het draagvermogen van het beton van de uit 1937 stammende brug. De afgelopen maanden is de Groene Brug hersteld. Het fietspad kreeg een nieuwe laag asfalt. Leuningen aan weerszijden van het fietspad zijn aangepast aan het hogere wegdek. Ook zijn twee paaltjes aangebracht om te voorkomen dat bijvoorbeeld tractors de brug gebruiken.

Omleidingen verleden tijd
Op 1 juni gaat de vernieuwde fietsbrug open. De omleidingen waarmee fietsers in de omgeving van Moordrecht te maken hadden, zijn daarmee verleden tijd. En minstens zo belangrijk, u kunt weer veilig het spoor oversteken.

Advertisements

31-05-2021 19:25