Feestelijke start bouwproject de Goudsche Stoomblekerij

Op maandag 19 november is samen met de kopers, gemeente Gouda en Dura Vermeer het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 23 nieuwe herenhuizen van het project de Goudsche Stoomblekerij in Gouda. Er gaat nu echt gebouwd worden op het terrein wat sinds 1986 heeft gewacht op een nieuwe bestemming.

Om dit feestelijke moment te vieren waren alle kopers van dit statige project aanwezig. Samen met wethouder de heer Tetteroo en Rob Tummers, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West werd het feestelijke startsein gegeven. Terwijl alle kopers op de bouwplaats aanwezig waren, werden de jongste toekomstige bewoners door een ‘ballonnen heer’ vermaakt in de warme Lichtfabriek, waar prachtige ballonkunstwerken werden gemaakt. De middag werd afgesloten met een borrel.

Braakliggend terrein

Op het terrein op de kruising van de Nieuwe Gouwe OZ en de Kattensingel en tegenover de Lichtfabriek heeft een eeuw lang de stoomblekerij ‘De Drie Notenboomen’ gestaan. In 1972 werden de werkzaamheden gestopt en het gebouw overgedragen aan de gemeente Gouda. Het terrein wacht sinds 1986 op een nieuwe bestemming. Voor het braakliggende terrein zijn afgelopen jaren diverse plannen gemaakt. Deze historische plek verdiende iets moois en Dura Vermeer Bouw Zuid West ontwikkelde een plan waarvan nu de bouw is gestart. Er worden hier 23 royale woningen gebouwd in een uniek buurtje; vlakbij de Reeuwijkse plassen en het stadscentrum van Gouda.

Advertisements
Karakteristieke herenhuizen

Het ontwerp van het project de Goudsche Stoomblekerij sluit aan op de karakteristieke monumentale panden in de omgeving. Het project kenmerkt zich door natuurlijke materialen en hebben een eigen en herkenbare stijl. De woningen worden standaard opgeleverd met een uitbouw. De 23 herenhuizen zijn ruim en tellen 155 tot 177 vierkante meters, met aan de achterkant een collectief binnenterrein waar je de auto kwijt kan en waar kinderen veilig kunnen spelen. Met aan de voorkant de statige gevels. De huizen worden afgewerkt met luxe keukens en badkamers en diverse indelingsvarianten zijn mogelijk.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
22-11-2018 09:30