Expositieruimte bij Oogzorg Bastiaan Optiek Waddinxveen

Waddinxveen – In de winkel van Oogzorg Bastiaan Optiek en Koffie bij Bastiaan gelegen aan de Groensvoorde in Waddinxveen is weer een nieuwe expositie te zien. Dit keer zijn de werken van de uit Waddinxveen afkomstige Paula Laister en haar dochter Saskia van Leeuwen, tentoongesteld.

De artiesten kijken samen met de eigenaars van de winkel, Janny Molenaar en René Melching, hoe zij hun werken het mooist vinden hangen. Op een scheidingswand tussen de optiek en de koffiekamer zijn op dit moment de werken te vinden. De expositie bevat een diverse collectie. De artiesten hebben al veel lof mogen ontvangen van het winkelend publiek.

Kunst voor de buurt
De werken worden niet alleen tentoongesteld, maar ook krijgen de kunstenaars de gelegenheid om hun werken te verkopen. Door het aanbieden van deze expositieruimte hopen Janny en René iets terug te kunnen doen voor de buurt. “Wij bieden kunstenaars in de buurt gratis deze ruimte voor expositie aan. Zo geven we lokale artiesten de kans hun talent te laten spreken. Bovendien hebben buurtbewoners op deze manier een nieuwe interessante ontmoetingsplek met inhoud.”
De expositie zal enkele weken blijven hangen waarna nieuwe artiesten de mogelijkheid krijgen om het publiek kennis te laten nemen van zijn of haar werken. Exposeren is op verschillende manieren mogelijk. Momenteel hangen 29 schilderijen aan de wand en staat er een bijzondere stoel van artiest Kas Oosterhuis in de winkel. Door de stijl en grootte van de winkel is er ruimte voor allerlei soorten kunst.

Jonge artiesten
In het bijzonder is de winkel op dit moment op zoek naar jonge artiesten uit de omgeving. Eigenaresse Janny wil jonge artiesten een podium bieden en hoopt zo om ook andere jongeren te kunnen interesseren voor kunst. “Kunst is voor iedereen en bestaat in allerlei vormen. Dus ben jij die opkomende fotograaf, heb je toffe graphic design skills of ontwerp je bijvoorbeeld bijzondere kleding? Wellicht vind je jouw publiek via deze expositie.”
Artiesten die interesse hebben om hun werken bij Bastiaan Optiek te exposeren, kunnen langsgaan in de winkel voor meer informatie of een e-mail sturen naar info@bastiaanoptiek.nl.