Expositie ‘Bodemschatten’ bij Firma van Drie

Gouda – Bij de Firma van Drie is van 30 augustus tot en met 17 september de expositie ‘Bodemschatten’ te bezichtigen. De expositie toont schilderijen en tekeningen van Lidwine Dellaert en beelden van Marianne Lint. Beide kunstenaars maken in hun werk gebruik van natuurlijke materialen uit de aardbodem, vandaar de gekozen titel.

Lidwine Dellaert gebruikt in haar werk vaak aarde en ander organisch materiaal en verwerkt dit in abstracte landschappen van plaatsen die een speciale betekenis voor haar hebben. In de reeks ‘aarden tekeningen en schilderijen’ legt Lidwine de unieke sfeer van een locatie vast met verf, grond en organisch materiaal. Bijvoorbeeld van het land van haar ouders in IJzendijke, Zeeland, van de tafelberg in Zuid Afrika en van Hiroshima in Japan. www.lidwine-art.nl

Marianne Lint werkt in steen, waarbij de gebruikte materialen onder meer graniet, marmer, serpentijn, albast en travertin zijn. De laatste jaren is het werk uitgebreid met bronzen beelden. Deze expositie toont beelden die zij heeft gemaakt uit de bodemschatten van steengroeves in Italië, Zuid Afrika en Azië. Bovendien maakt ze gebruik van de mogelijkheden van metaallegeringen in haar bronzen beelden. De beelden zijn geïnspireerd door muziek en dans. www.mariannelint.nl

De expositie is te zien van 30 augustus tot en met 17 september. De opening is op vrijdagavond 1 september om 20.30 uur en wordt verricht door voormalig museumdirecteur Gerard de Kleijn, muzikaal omlijst met piano en cello van het Leman ensemble.
Openingstijden van de expositie zijn woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Achter de Kerk 13 in Gouda. In de weekenden zijn de kunstenaars zelf aanwezig.