Eremetaal voor zwemmers WIDEX GZC DONK

Afgelopen weekend stond voor de zwemmers van WIDEX GZC DONK de 2e ronde van de Regio Kampioenschappen op het programma. Tijdens deze wedstrijd zwemmen de snelste zwemmers van 37 verenigingen uit KNZB Regio West tegen elkaar. Om te mogen starten, moet er een limiet voor de betreffende afstand zijn behaald.

De Goudse ploeg stond in totaal met 20 zwemmers aan de start. De zwemmers waren in vorm en zwommen maar liefst 37 pr’s op de individuele nummers. Naast deze pr’s waren er ook podiumplaatsen. Annique Rupke behaalde na een mooie gezwommen race goud op de 200 meter schoolslag. Daarnaast behaalde Annique ook op de 50 meter schoolslag het podium en kreeg ze de bronzen medaille omgehangen. Ook Roan van der Weide behaalde een podiumplaats. Na een spannende race op de 1500 meter vrijeslag eindigde hij als 2e en kreeg de zilveren medaille omgehangen.

(Op de foto: Roan van der Weide en Annique Rupke – WIDEX GZC DONK)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?