Elf Gouwenaars krijgen een onderscheiding tijdens Lintjesregen

Gouda – Elf Gouwenaars ontvingen vanmorgen tijdens de jaarlijkse Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding. Tom Hage werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau, de andere tien kregen de onderscheiding lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het zijn alle elf mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij. Burgemeester Milo Schoenmaker speldde de onderscheidingen op. Dat gebeurde onder grote belangstelling in de raadzaal van het Huis van de Stad. De elf mannen en vrouwen zijn voorgedragen door anderen en wisten vaak tot op het moment van de uitreiking nog van niets. Het gaat om:

Henk Binnendijk is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is sinds 1977 politievrijwilliger en ondersteunt het politieteam Gouda bij het reguliere politiewerk. Samen met Jan Snippe, die eveneens is onderscheiden, bewaakt hij wekelijks de openbare orde en veiligheid op donderdag tijdens de koopavond in het centrum en incidenteel bij lokale evenementen.

Advertisements

Thea van Bokhoven-Duffhues is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Sinds 1976 is zij bestuurlijk actief voor Alliance Française de Gouda, Alphen aan den Rijn en Capelle aan den IJssel.. Daarnaast is zij actief voor de VVHO, de Vereniging voor Vrouwen met een Hogere opleiding.

Freek de Bruijn is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn langdurige en intensieve inzet voor bewoners van verpleeghuis Bloemendaal, nu de Hanepraij. Ook is hij vanaf de oprichting actief bij de Voedselbank. Daarnaast heeft De Bruijn met de Stichting Vrienden van Roemenië in het armste deel van het plaatsje Resita onder meer opvang geregeld voor straatkinderen en een waterleiding aangelegd.

Erna Eigeman-Lagendijk is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar jarenlange inzet voor de protestantse kerkgemeente De Ark in Reeuwijk, voorheen de gereformeerde kerk van Reeuwijk. Ook heeft zij in Reeuwijk de Wereldwinkel opgezet, waar zijn nog steeds actief is.

Tom Hage is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet voor de promotie van de Goudse Sint-Janskerk. Als voorzitter van de stichting Goudse Sint-Jan organiseert en coördineert hij activiteiten ter promotie van de Sint-Janskerk als cultuurhistorisch monument en in het bijzonder de Goudse gebrandschilderde ramen.

Peterpaul Kloosterman is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn brede maatschappelijke inzet voor de Goudse samenleving. Hij was jarenlang vrijwilliger bij het Filmhuis Gouda en bij initiatiefgroep Raambuurt. Ook was hij actief bij het Pauzelandschap Potterspoort. Nu  is hij actief voor de Stichting Gouds regionaal architectuurplatform, Stichting Sterk aan de IJssel en de Stichting Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek. Verder is hij voorzitter van Gouda Bruist en penningmeester bij GoudAsfalt.

Jo Brussaard–van den Ouden is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij is sinds 1990 onder meer actief als bestuurslid van de Rotterdamse Kegelbond en sinds 1997 lid van het Gouds Kegel Comité.

Pieter Postma is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet voor Toonkunst Gouda. Ook voor de geloofsgemeenschap van doopsgezinden, remonstranten en vrijzinnige protestanten is hij actief en doet hij onder meer de redactie van het kerkblad.

Jan Snippe is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is sinds 1994 politievrijwilliger en ondersteunt het politieteam Gouda bij het reguliere politiewerk.

Hermy Wiechers-Offringa is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar jarenlange inzet als vaste pianiste van wijkgemeente De Bron en koordirigent voor het Christelijke koor Menorah.

Arina Zwang is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar langdurige en intensieve inzet voor bewoners en cliënten van de Ronssehof en Prinsenhof en voorheen van verpleeghuis de Riethoek en verpleeghuis Bloemendaal.