Einde tijdperk Van Mourik Herenmode

Van Mourik Herenmode verlaat na ruim 85 jaar de Lange Tiendeweg. Per 1 augustus komt er een einde aan het tijdperk Van Mourik in Gouda.

“Mijn vader is 85 jaar geleden begonnen in hetzelfde pand. Toen met alleen hoeden en petten. Ik nam de winkel 52 jaar geleden over en heb er een herenmodezaak van gemaakt”, zegt Wim van Mourik. “We hebben door de jaren heen een vast klantenbestand opgebouwd”, zegt Hetty, de vrouw van Wim. Ze heeft daardoor een duidelijk beeld van wat de klanten willen. “Onze klanten hebben altijd vertrouwen getoond in onze zaak, zowel mensen van binnen Gouda als daarbuiten.”

Wat in de loop van de jaren is veranderd , is de grote verscheidenheid aan maten in kleding: “Vroeger had je alleen confectie pakken.” Van Mourik Herenmode is een echte speciaalzaak. “Tegenwoordig komen er weinig speciaalzaken bij. Onze generatie verdwijnt.”

Advertisements

“Eigenlijk verandert alles. De modellen, de kleurstelling en de functie van het dragen zijn sterk veranderd. Pakken zijn veel toegankelijker geworden voor iedereen. Waar een pak vroeger echt voor de ouderen was, wordt het nu ook door veel jongvolwassenen gedragen.”

Het echtpaar heeft besloten een punt achter de zaak te zetten omdat de leeftijd mee gaat spelen. “We hebben altijd plezier in het werk gehad en zijn steeds met een positieve insteek doorgegaan. Eigenlijk vinden we het nog steeds leuk, maar het houdt een keer op.”