Eigenaar biercafé niet blij met werkzaamheden voor de deur

Gouda – In maart werd bekend gemaakt door Stedin dat er werkzaamheden zullen plaats vinden in de straten van Gouda. Dit tot ongenoegen van ondernemers in de binnenstad.  Zo vroeg restaurant eigenaar van Thai Restaurant BangkoK City zich af waarom dit niet werd gedaan tijdens de lockdown. ”We zijn al een jaar dicht en nu gaan ze graven voor gas, water en licht. Als het de snelheid heeft van de Korte Tiendweg dan is de zomer zo voorbij” zegt Schoemaker. ”Daar moest de straat drie keer open worden gegraven, dat duurt echt te lang”.  Vandaag is het de beurt aan de Wilhelminastraat in Gouda. Daar zit biercafé De Goudse Eend gevestigd. 

Op twitter meldt eigenaar Jeroen Carol-Visser zijn ongenoegen. ”Dit had best anders gepland mogen worden van Stedin toch? Bijvoorbeeld ergens in de 277 dagen dat we afgelopen jaar dicht waren… tijd genoeg gehad”. In maart reageerde Stedin nog dat he gasnet aan vervanging  toe is.

”De materialen moeten vervangen worden voor een modern gasnet. Dat doen we in verband met de veiligheid. Het is een klus die tot 2026 duurt en die voeren we in fases uit, om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. We moeten ook om bijv. Gouda 750 plannen. Wij snappen natuurlijk dat dit vervelend is voor ondernemers en bewoners. Daarom doen wij ons best om er met de ondernemers over te praten. We proberen de werkzaamheden te combineren met het elektriciteitsnet en op te trekken met oasen. Dat we dat in een keer gecombineerd doen”.

Advertisements
Voorlopig blijven alle werkzaamheden gewoon volgens schema doorgaan.

 

22-06-2021 14:35