Eerste Sportgala Zuidplas ook in 2020

Sportstichting Zuidplas houdt ook volgend jaar een sportgala om de beste sporters van Zuidplas te eren. Dat heeft stichtingsvoorzitter Roelof Oldenburger laten weten. Het eerste sportgala van de stichting werd vorige week enthousiast ontvangen.

De sportstichting oogstte sympathie door de uitreiking van de prijzen voor de beste sporters te combineren met aandacht voor het maatschappelijk belang van sporten. ,,We hebben veel positieve reacties gekregen op de interactieve basketbalpresentatie met oud-international Henk Pieterse waarin de onderliggende boodschap tegen pesten naar voren kwam”, aldus Carlo Trumpi, directeur van Sportstichting Zuidplas.

De onafhankelijke jury beperkte zich daarbij niet alleen tot behaalde wedstrijdresultaten, maar had daarnaast aandacht voor ‘unieke’ prestaties. Zo werd sportvrouw van het jaar de badmintonster Liesbeth de Boer, een veterane die terugkeerde op niveau en veel voor haar club betekende. Bij de sporters met een beperking ging de prijs naar de zwemster Aminata Turay, derde bij het NK paralympische zwemmen in haar klasse. Sportman van het jaar werd judoka Jim Heijman, sportploeg een juniorenteam van korfbalclub CKV Nieuwerkerk en ‘overall’ sportvereniging van het jaar werd volleybalclub ZVH.

Advertisements