Eerste sleutels uitgereikt van Georgine Sanderstoren

Gouda – Dinsdag 19 juni, om half negen in de ochtend stonden de medewerkers van Woonpartners Midden-Holland klaar om de eerste nieuwe huurders van de Georgine Sanderstoren in Gouda Oost te verwelkomen. Alle 66 huurders krijgen de sleutel op dinsdag, woensdag en donderdag. De huurders tekenen hun contract, doen de eerste pinbetaling ter plekke en krijgen vervolgens de sleutel van hun woning.

Tevens tekenen ze het contract met Brontechnologie voor de verwarming en koeling van de woning via de warmte-koude opslaginstallatie(WKO). Dit complex is volledig gasloos en draagt daarmee bij aan de klimaatdoelstellingen die de corporatie wil verwezenlijken. In kader van de duurzaamheid liggen op het dak ook PV-panelen.

De bouw van de toren is gedaan door Van Wijnen Stolwijk. René Mascini is blij met de architectuur en de afwerking van het complex: “De Georgine Sanderstoren is een nieuwe woonparel van Woonpartners in Gouda Oost. Met de Leo Vromantoren en de Teldertoren herrijst een moderne nieuwe wijk in Gouda. Daar zijn we bijzonder trots op. Het is een voorrecht om een eerste sleutel te mogen uitreiken aan de nieuwe huurders. Daar doen we het voor als woningcorporatie.”

Advertisements
Afsluiting Zuidelijk Stempel West

Met oplevering van deze woontoren sluit Woonpartners het eerste deel van de herstructurering in Gouda Oost af. Het Zuidelijk Stempel West is nu compleet. Dit project bevat de realisatie van de Leo Vromantoren, de Georgine Sanderstoren, de Trebbetoren en de eengezinswoningen binnen het gebied. Afgelopen week is de bestrating en de invulling van het Middenhof afgerond. In totaal zijn er 127 sociale appartementen gerealiseerd, achttien eengezinshuurwoningen en 24 koopwoningen. Deze koopwoningen zijn gerealiseerd door Trebbe BV.

Als nieuwe wethouder bij de oplevering van nieuwbouw verwoordde Rogier Tetteroo het als volgt aan de eerste bewoner mevrouw De Vroom: “Ik ben blij dat er weer 66 sociale huurwoningen zijn toegevoegd aan het woningaanbod in Gouda. Het zijn kwalitatief prachtige woningen en ik hoop dat u hier heel gelukkig zult worden. Het uitzicht is in ieder geval prachtig. Eind van de week gaan de raadsleden door de wijk fietsen. De nieuwe uitstraling van de wijk is zeker een omrijtoertje waard.”

Winkels en bushalte voor de deur

Onder in de toren is er ruimte voor vier commerciële ruimtes. Er zijn contracten gesloten met een bakker, een slager en een visboer. Tegenover de toren zijn al twee supermarkten gevestigd. Dat is ook de reden dat mevrouw De Vroom voor deze locatie gekozen heeft. “Ik ben bekend met de wijk, ik ben hier geboren en getogen. Vroeger was het een luxe om in Gouda Oost te wonen. Later zijn er de nodige problemen geweest, maar ik zie nu dat de wijk een grote verandering meemaakt. We moeten nog even geduld hebben maar ik hoop hier heel gelukkig te worden. We worden er niet jonger op en als ik moeilijker te been wordt, is het fijn om een woning te hebben met een lift, dichtbij de bushalte en met een goede supermarkt aan de overkant.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
20-06-2018 09:00