”Een natuurlijk resultaat is belangrijk”

Gouda – Wat gebeurt er achter de voordeur van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ)? In samenwerking met het GHZ belicht weekblad deGouda enkele afdelingen. In deze serie artikelen staan cosmetische behandelingen centraal. Vandaag aandacht voor botox®, fillers en laserontharing.

Vollere lippen, minder rimpels en een gladde huid; cosmetische behandelingen worden steeds vaker toegepast. Plastisch chirurg Aveline Ackermans vindt het een goede ontwikkeling dat cliënten tegenwoordig ook in het ziekenhuis terecht kunnen voor botox®, fillers en laserontharing. “De kwaliteit van deze zorg is in het ziekenhuis hoog. Op onze afdeling wordt men uitsluitend behandeld door een plastisch chirurg met veel ervaring. Wij bieden algemene plastisch chirurgie, reconstructieve chirurgie, hand- en pols chirurgie en cosmetische zorg.” Collega plastisch chirurg Wouter Jurgens vult aan: “Cliënten geven aan dat ze hier naartoe komen vanwege de persoonlijke benadering en de veilige omgeving. Het is belangrijk dat een behandeling goed wordt uitgevoerd en een mooi natuurlijk resultaat wordt bereikt.”

“Ik voel mij weer prettig in al mijn zomerkleding”
Marcelle (40 jaar) heeft haar oksels definitief laten ontharen. Na tevredenheid over het resultaat is zij gestart met het ontharen van de bikinilijn. “Vanwege de irritaties na het scheren ben ik mij gaan oriënteren op andere mogelijkheden van ontharen. Harsen heb ik geprobeerd, maar ik vind het een nadeel dat je hiervoor de haartjes wat langer moet laten groeien. Dus koos ik voor laserontharing, in het GHZ. In eerste instantie omdat het dichtbij huis is. Daarnaast vind ik het prettig dat het in een ziekenhuis is en ik door experts behandeld word. De huidtherapeut legt alles voorafgaand en tijdens de behandelingen stap voor stap uit. Dat is heel fijn en geeft vertrouwen. Gelukkig valt de behandeling alles mee! Je voelt het wel, een kort pijnlijk gevoel, en na afloop is de behandelde huid een beetje rood, maar dat trekt snel weg. En het is niet voor niets. Ik voel mij prettiger. Helemaal nu we een warme zomer hebben en ik geen seconde getwijfeld heb welke kleding ik aan wilde. Ik ben tevreden over het resultaat van mijn oksels en in september heb ik de laatste behandeling voor mijn bikinilijn staan.”

Marie-Claire (huidtherapeut op de afdeling Dermatologie): “Samen met de dermatoloog wordt in een proefbehandeling bepaald of laserontharing mogelijk is. Dit is afhankelijk van uw haar- en huidtype. Een meerwaarde van het duoconsult is dat bij noodzaak onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de haargroei. We raden aan in het najaar te starten met de behandelingen, zodat je in de zomer kunt genieten van het resultaat.” Ook interesse? Bezoek www.ghez.nl/laserontharing

“Een frisse en gezonde uitstraling vind ik belangrijk”
Ellen (32 jaar) is moeder van twee jongens (5 en 7 jaar) en een fanatiek sportster. “Ik ben tevreden over mijn uiterlijk. Dit komt omdat ik goed voor mijzelf zorg. Gezond eten en voldoende sporten geven mij energie. Een paar jaar geleden zag ik de eerste tekenen van veroudering langzaam verschijnen. Rimpeltjes in het voorhoofd, diepere ‘lijntjes’ langs mijn mond en kraaienpootjes naast mijn ogen. Niet lelijk, het hoort immers bij het ouder worden. Maar toch stoorde het mij als ik in de spiegel keek. Om zo verzorgd mogelijk ouder te worden, ben ik na goede voorlichting door dr. Jurgens, plastisch chirurg, gestart met botox® en fillers. Ik vind het fijn dat je met botox® en/ of fillers een frisse en gezonde uitstraling blijft houden. Ik heb bewust gekozen voor behandeling in het Groene Hart Ziekenhuis. Het geeft mij een veilig gevoel dat ik word behandeld door een gecertificeerd medisch specialist. Dr. Jurgens is mijn vaste arts en daar ben ik heel tevreden mee. Hij weet precies wat ik wil en ik vind het fijn dat hij het natuurlijk houdt. Ik ben erg tevreden over de deskundigheid van mijn arts en kan behandeling in het ziekenhuis zeker aanraden.” Meer informatie vindt u op www.ghez.nl/rimpelbehandeling

Het verschil tussenBotox® en fillers
Botox® Botox® is een eiwit. Dit wordt in de spieren ingebracht, waardoor de spieren niet meer kunnen samentrekken. Botox® wordt toegepast bij beginnende rimpels. De meest gebruikte plekken voor botox® zijn het voorhoofd, kraaienpootjes, de kin en mondhoeken. Het resultaat van de botox®behandeling is 3 tot 4 maanden zichtbaar. Filler Het woord zegt het eigenlijk al. Fillers geven volume. Het is een vulmiddel gemaakt van hyaluronzuur en wordt afgebroken door het lichaam. Het wordt vaak gebruikt om de lippen meer volume te geven of om de contouren te verbeteren. Het resultaat van de fillerbehandeling is afhankelijk van het product, gemiddeld is het resultaat 4 tot 9 maanden zichtbaar.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

01-09-2018 15:15