Echtpaar Van Vreeswijk-Kraan viert 70-jarig huwelijk

Gouda – Ad van Vreeswijk (95) en Gerda van Vreeswijk-Kraan (93) herdachten afgelopen zaterdag 13 augustus de dag waarop zij zeventig jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. Locoburgemeester Astrid van Eersel-Bezemer bracht een bezoek aan het echtpaar na. Ze bracht zowel haar persoonlijke gelukwensen als die van het Goudse gemeentebestuur over.

echtpaar 70 jarige huwelijkHet echtpaar ontving een replica van het originele trouwboeket. Het echtpaar Van Vreeswijk-Kraan leerde elkaar kennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eén jaar na het einde van de oorlog in 1946 besloten ze te trouwen. Ze hebben een gezin van twaalf kinderen grootgebracht en hebben meer dan vijftig (achter)(achter)kleinkinderen. Ad was directeur van de Graaf Jan van Nassauschool en is ook gemeenteraadslid geweest.  Beiden wonen nu in woonzorgcentrum Huize Winterdijk waar ze voor het eerste een 70-jarig huwelijk hebben meegemaakt.

Gemeenteraadslid Jacques Rozendaal (SGP Gouda) liet op Twitter weten dat het gaat om het jubilaris van zijn grootouders. 

Advertisements