€ 581.281 opbrengst voor ‘Amref Flying Doctors’ door Africa Classic 2016

Op zaterdag 15 oktober zijn 88 deelnemers na een fantastische tocht om Mount Kilimanjaro gefinisht in Kia Lodge, Arusha. In zes fietsdagen legden zij 400 kilometer en 4.500 hoogtemeters af voor Amref Flying Doctors. De deelnemers haalden gemiddeld per persoon € 6.600 sponsorgeld op en wisten daarmee het record uit 2011 te verbreken.

Van rode aarde tot hotsprings
Afgelopen week hebben de deelnemers alles voorbij zien komen: van rood zand, vulkanisch gesteente, palmbomen en savanne tot wildlife en suikerrietplantages. Met steevast op iedere track een bezoek aan een van de projecten die Amref Flying Doctors mede dankzij Africa Classic uit kan voeren. Vandaag, op de laatste dag van hun tocht, werden al deze indrukken nog eens met elkaar gedeeld tijdens een welverdiende plons in de prachtige Kikuletwa Hotsprings in Moshi. Na de bekendmaking van de uiteindelijke opbrengst fietsten de deelnemers gezamenlijk het laatste stuk tot aan de feestelijke finish in Kia Lodge. Bertine Pries van Amref Flying Doctors is trots! “Na maandenlange voorbereidingen hebben de deelnemers een waanzinnig bedrag aan sponsorgeld bij elkaar gebracht. Hiermee dragen ze bij aan een betere gezondheid in Afrika. Wat een enthousiaste en betrokken groep, wat een prestatie!”

Over Africa Classic
In 2017 wordt Africa Classic van 7 tot en met 14 oktober gereden. Inschrijven is alweer mogelijk. Africa Classic is een fysieke en mentale beleving die de prachtige natuur van Mount Kilimanjaro National Park verbindt met het werk van Amref Flying Doctors in Afrika. Iedere deelnemer heeft voor aanvang van Africa Classic minimaal € 5.000 aan sponsorgeld geworven. De opbrengst draagt bij aan het verbeteren van de gezondheid van mensen in Afrika.

Over Amref Flying Doctors
Amref Flying Doctors werkt aan een gezonder Afrika. Want wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien en ontsnappen aan armoede. Als Afrikaanse organisatie gaat Amref Flying Doctors daarbij uit van de eigen kracht van de Afrikaanse bevolking. Kijk meer informatie op www.amref.nl.