Driestar hogeschool in hbo keuzegids 2019 bij beste van Nederland

driestarcollege

Gouda – Diverse opleidingen van Driestar hogeschool behoren bij de beste opleidingen van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2019 die deze week uitkomt. De Pedagogiek-opleiding krijgt zelfs het predicaat topopleiding, de lerarenopleidingen Nederlands, Economie en Duits eindigen allemaal in de landelijke top-drie. Arjan van Tol, opleidingsmanager Driestar hogeschool: “Dit is een mooie erkenning van studenten voor ons docententeam: zij staan met veel bezieling voor de klas om onze studenten voor te bereiden op hun toekomst!”

De Keuzegids Hbo 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden. De gids bevat een systematische kwaliteitsvergelijking van verwante opleidingen in het hoger onderwijs. De kwaliteitsvergelijkingen van de Keuzegids zijn gebaseerd op studiesuccescijfers, studentenoordelen en de keuring van de NVAO. Ook de opleidingen van Driestar hogeschool worden meegenomen in dit onderzoek.

Waardering

De Driestar-studenten Nederlands, Economie en Duits zijn enthousiast over hun docenten, de manier van toetsen en beoordelen en de faciliteiten zoals ICT en lesruimtes. Wim Westenberg, opleidingsmanager Driestar hogeschool: “De inhoud van ons curriculum wordt ook hoog gewaardeerd, iets waar we als team flink in hebben geïnvesteerd de afgelopen jaren. Het is mooi om te zien dat studenten onze passie en inzet waarderen door een goede beoordeling te geven. Als kleine hogeschool zetten we hiermee grote prestaties neer, iets waar we dankbaar voor mogen zijn.”

Advertisements
Topopleiding

De Hbo-opleiding Pedagogiek komt met 82 punten op een gedeelde eerste plek, samen met Hogeschool Zeeland. De hoge score komt doordat studenten zowel vaardigheden, voorbereiding loopbaan, docenten en contacturen goed beoordelen. De hoogste waardering is voor de curriculuminhoud en de manier van beoordelen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
04-10-2018 11:16