Driestar hogeschool en Hoornbeeck College starten nieuwe opleiding

driestarcollege

Gouda – Driestar hogeschool en Hoornbeeck College bieden per januari 2019 een nieuwe opleiding aan: Associate degree Pedagogisch professional Kind en Educatie (Ad-PPKE). De tweejarige deeltijdopleiding op niveau 5 leidt op voor een baan in het onderwijs en de (jeugd)zorg.

De nieuwe hbo-opleiding biedt verdieping aan onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers (mbo niveau 4). De inhoud van deze nieuwe hbo-opleiding ligt op het snijvlak van pedagogiek en onderwijs: gedragsproblematieken en passend onderwijs krijgen een grote plaats.

Start in januari 2019
Driestar hogeschool en Hoornbeeck College hopen deze opleiding januari 2019 (of mogelijk eerder) te starten. Docenten van beide scholen gaan de lessen geven. Het bijzondere aan deze opleiding is de intensieve begeleiding van studenten. Daarnaast heeft de Ad-PPKE een ander studietempo dan de vierjarige pabo of hbo-pedagogiekopleiding van Driestar hogeschool.

Advertisements

Behoefte in het werkveld
Waarom deze opleiding? Kees Ritmeester, opleidingsmanager bij Driestar hogeschool: “De minister wil met de Associate degree het gat dichten tussen mbo en hbo. Deze opleiding is daarom heel geschikt voor afgestudeerde mbo’ers die op zoek zijn naar verdieping. Daarnaast merken we dat er binnen het werkveld behoefte is aan onderwijsassistenten die meer verantwoordelijkheid kunnen dragen.” Volgens Ad Blonk, voorzitter centrale directie Hoornbeeck College, voorziet deze nieuwe opleiding in een behoefte. “Veel studenten die onze school verlaten met een diploma als onderwijsassistent op zak, willen de pabo gaan doen. Soms zien ze dat niveau in eerste instantie nog niet zitten. Voor hen is dit een heel geschikte opleiding.”