Drie nieuwe Westergouwe-projecten in verkoop

Op zaterdag 3 oktober 14.00 uur start de woningverkoop van 3 nieuwe projecten in de woonwijk Westergouwe. De VOF Westergouwe (combinatie VolkerWessels Vastgoed / Heijmans Vastgoed), Dura Vermeer en Janssen de Jong Projectontwikkeling presenteren u dan vol trots hun woningaanbod. Naast de verkoop opent het infocentrum Westergouwe haar deuren voor het eerst op locatie in de nieuwe woonwijk. Iedereen is welkom, de entree is via de rotonde bij Westergouwe, het evenement duurt tot 16.00 uur.

In verkoop gaan kadewoningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. Concreet gaat het om respectievelijk Gouwekade met 35 woningen van de VOF Westergouwe en 23 woningen van Dura Vermeer op het 1e wooneiland. Janssen de Jong verkoopt 11 extra woningen achter de Burgemeester van Dijkesingel. In de eerste fase van Westergouwe komen ook 98 huurwoningen die door Woonpartners Midden-Holland worden ontwikkeld. Als eerste worden hiervan 58 eengezinswoningen gebouwd. De concrete inschrijving voor de verhuur van deze woningen start begin 2016. Woonpartners is op 3 oktober aanwezig om de plannen toe te lichten.

De eerste fase van Westergouwe ligt vlakbij de Julianasluis en bestaat uit circa 470 woningen. De allereerste projecten van Westergouwe waren begin dit jaar binnen zeer korte tijd uitverkocht. De 1e paal van Westergouwe wordt 30 oktober geslagen en vanaf begin 2016 worden de eerste woningen van Westergouwe opgeleverd.

Westergouwe wordt een groene en waterrijke woonwijk in Gouda. Deze wijk krijgt een grote diversiteit aan woningen en appartementen in verschillende typen en prijsklassen en biedt ook de mogelijkheid om een eigen huis te bouwen. Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van beperkte omvang, waardoor kopers en huurders direct in een nette straat en een opgeruimde buurt wonen. Vanaf het derde kwartaal van 2016 heeft Westergouwe tijdelijke voorzieningen zoals een winkel en een basisschool.