Dosko is Timios heren 1 ruim de baas

DCIM100GOPROG0011125.

Na de overwinning vorige week op de nummer 2 in de competitie ging Timios zaterdag in Stolwijk de strijd aan tegen koploper Dosko. In de Promotieklasse weet Dosko, na een wat mindere start van het seizoen, de laatste weken de wedstrijd met gemak te winnen. Aan Timios de taak het deze koploper zo moeilijk mogelijk te maken. Timios moet het daarbij doen zonder middenaanvaller Bas Huising.

Timios start de wedstrijd goed en vol energie en weet Dosko daardoor goed bij te blijven. Tot 10-10 gaan de teams gelijk op. Dan begint Timios echter steken te laten vallen. Zodra Dosko de servicedruk weet op te voeren moet Timios het aanvallende antwoord schuldig blijven. Dosko kan daar goed gebruik van maken via de sterke diagonaal aanval. Timios weet dan ook niet verder te komen dan 13 punten in deze set.

In de tweede set weet Timios beter een vuist te maken. De middenaanvallers worden beter gevonden dan in de eerste set. Daar kan Timios de punten makkelijker maken dan op de buitenkanten waar een lange blokkering van Dosko het Timios lastig maakt. De servicedruk van Dosko zorgt er echter voor dat de middenaanvallers niet altijd gelanceerd kunnen worden. Dosko weet Timios daardoor steeds een paar punten voor te blijven en de set met 25-20 naar zich toe te trekken.

Advertisements

Ondanks de verschillende wissels die Timios uitvoert wordt de echt ideale teamopstelling voor deze wedstrijd niet gevonden en weet Dosko het spel te dicteren. De derde en vierde set laten daardoor eenzelfde beeld zien als de eerste 2 sets. Timios laat geen slecht volleybal zien maar moet simpelweg zijn meerdere erkennen in koploper Dosko. Met 25-18 en 25-17 gaan deze sets verloren waardoor Timios geen punten mee naar huis kan nemen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
12-11-2018 09:49