Doen Gouwenaars aan droge januari?

Gouda – Eén op de drie Nederlanders weet wat Dry January inhoudt, en één op de vijf heeft er dit jaar aan meegedaan. Niet iedereen ging daarbij all the way: de meesten van hen matigden hun alcoholgebruik, een minderheid probeerde een maand lang helemaal droog te staan – wat dan weer niet altijd lukte. Hoe zit het in Gouda?

GoudaFM DJ Jeroen Buitenhek is er één van. Hij is in het nieuwe jaar begonnen met ‘dry january’ en verloopt tot nu toe prima. ”Wij drinken thuis graag wijn of rum maar dat slaan wij nu even over, het lukt ons aardig” zegt Jeroen. ”Collega’s zeggen dat ik er wat frisser en scherper uitziet”.

De Goudse horeca merkt er niet veel van. Zo had onlangs Thai Restaurant Bangkok City een wijnproeverij.

Advertisements

Het recordaantal van 41.466 deelnemers aan IkPas belooft een maand geen druppel alcohol te drinken. In Gouda zit daar een heel klein percentage in.

Dry January bekend bij eenderde van de Nederlanders
Ook al is het fenomeen nog niet zo lang geleden ons land binnen gekomen, toch weet inmiddels één op de drie Nederlanders (35%) het begrip Dry January redelijk tot goed te plaatsen. Millennials zijn er beduidend meer bekend mee dan gemiddeld, en dan met name de groep 25-34 jaar van wie meer dan de helft (55%) weet wat het begrip inhoudt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

08-01-2020 12:50