Doe-het-zelf of kant-en-klaar: wat en waar eet jij deze kerst?

Gouda – Heb jij al plannen gemaakt voor het kerstdiner? Sta je uren in de keuken om de kalkoen te pekelen, vullen en bedruipen? Of zou je het liefst in één telefoontje verzekerd zijn van een tafeltje in een van de mooie restaurants die Gouda rijk is? Eigenaars, chef-koks, sous-chefs, gastvrouwen en -heren, bediening en gasten: voor allemaal is de onzekerheid groot. Mogen horecagelegenheden open tijdens de feestdagen of blijft het bij afhalen, bezorgen of thuis het experiment aangaan? Het kabinet hakt er op korte termijn de knoop over door. In de tussentijd maakten wij alvast een rondje door de stad: hoe pakken ‘onze’ horecagelegenheden het aan?

Ontbijt, bingo en diner
Van ontbijt tot diner… Als je wil kun je volledig ontzorgd worden tijdens de feestdagen. Zo bezorgt Brownies & Downies ontbijt aan huis en kun je bij de zaak terecht als je verwend wil worden met iets zoetigs in de middag: een high tea of high chocolate. Veel restaurants in Gouda gaan bezorgen en bieden de optie tot afhalen. Eigenaren Maurice Camfferman en Stephan Hobbs van Bij Ons en Buiten eten + drinken vieren kerst ‘Bij Jou Thuis’ met een compleet verzorgd 4- of 5-gangenmenu dat op 24 en 25 december kan worden bezorgd of afgehaald. Viejee’s doet daar nog een schepje bovenop en bereidt een 5-, 6- of 7-gangendiner. Mykonos, Koeien en Kaas, De Zalm en Brasserie Copper houden hun hoop gevestigd op een mogelijke opening tijdens de feestdagen, maar zijn ook voorbereid op het bezorgen en afhalen van maaltijden. Brasserie Copper kiest, als ze haar deuren mag openen, voor één shift vanaf 18:00 uur; zo kunnen gasten lekker lang natafelen.

Casa Chow verzorgt in de feestperiode Sinterklaas-, kerst- en nieuwsjaars-bingo-borrels voor vrienden of bedrijven.

Advertisements

Doe-het-zelf
Als je al eens eerder besteld hebt bij restaurants in coronatijd weet je dat je vaak – in meer of mindere mate-  een ‘bouwpakketje’ ontvangt met de instructie om te verwarmen, koken, doorroeren en decoreren. Voor thuiskoks die het wel een uitdaging vinden zelf een feestelijk bordje te serveren met een beetje hulp van professionals is Belvedère een goede optie: je ontvangt een box met ingrediënten en zet, met behulp van een filmpje van het personeel van de horecagelegenheid, in een handomdraai  een mooie 4-gangenmaaltijd op tafel. Kookatelier Betty Blue organiseert onder andere workshops waarbij bedrijven aan het ‘doe-het-zelven’ slaan: collega’s bereiden allemaal vanuit hun eigen keuken een kerstdiner van drie gangen. Betty Blue zorgt voor een doos met ingrediënten, een Spotify-playlist, instructiefilmpjes en tips, ondersteuning in een appgroep en een online borrelmoment. Eigenares Jolanda van Dongen merkt dat er veel animo is voor het concept: ‘Ik ben momenteel in gesprek met een aantal bedrijven, waaronder een met 150 man personeel!’ Daarnaast verzorgt ze deze kerst ook ‘thuis uit eten’-kerstdiners die eenvoudig opgewarmd kunnen worden.

Van afstand of dichtbij
Wordt het eend of rundersukade? Pannacotta of chocolade met amarena kersen? Een kaasproeverij of een streetfoodbox? Er valt genoeg te kiezen! De lokale Goudse horeca staat garant voor een avondje groots genieten, op afstand of dichtbij, kant-en-klaar of met tips en instructies. Wil je reserveren of nog eens nalezen wat er op precies op het menu staat? Check de websites om te zien wat horeca Gouda deze feestdagen te bieden heeft!

19-11-2020 11:20