Do. 5-4: Studieavond met ds. Jaap de Vreugd

Gouda – Op donderdag 5 april is er in Gouda een studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom christenen iets met Israël hebben. De bijeenkomst vindt plaats in de Pauluskerk, van Hogendorpplein 2 in Gouda. De aanvang is om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Je hoort het mensen weleens zeggen: “Ik heb niks met Israël”. Dan wordt alles rond Israël gezien als een hobby van bepaalde mensen die wat idolaat zijn van Israël. De spannende vraag is echter: kun je als christen wel volhouden te zeggen: ik heb niks met Israël?

We zijn christen, omdat we geloven in Jezus Christus. Maar Hij was wel een Jood, geboren uit zijn Joodse moeder, Maria. Zijn Vader, onze Vader in de hemel, noemt Zichzelf de God van Israël. Na Jezus’ opstanding uit de dood, in Zijn verheerlijkte opstandingslichaam, waren de littekens aan Zijn handen en voeten nog zichtbaar voor Thomas. Jezus blijft dus ook na de opstanding een Joodse man. En zo zit Hij ook aan de rechterhand van de Vader waar Hij als Joodse man voor ons pleit voor de troon van God.

Achtergrond spreker
Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl

05-04-2018 19:25

Advertisements