Do. 3-5: Verzetsverhaal Jeugdfarm in Ronssehof

Gouda – Dick van Schaik vertelt op 3 mei in Ronssehof over de verzetsdaden van zijn vader. Belangstellenden zijn van harte welkom. Dick van Schaik vertelt zijn verhaal om 10.30 uur en om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Ronssehof is één van de locaties van het dubbelprogramma Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet. Dick van Schaik vertelt op 3 mei twee maal over de verzetsdaden van zijn vader Dirk van Schaik.

Dirk van Schaik woonde in de jaren veertig aan de Ridder van Catsweg en was naast zijn werk op de Kaarsenfabriek voorman bij de Joodse Jeugdfarm. Dit was een Joods opleidingsinstituut voor tuinbouw, gevestigd in het gebouw ‘De Catharinahoeve’ aan de overzijde van zijn woonhuis. Toen vanaf 1943 jongeren en leiding gevaar liepen om opgepakt te worden, hielp Dirk met gevaar voor eigen leven een aantal van hen onder te duiken. De Catharinahoeve en Dirks woonhuis zijn afgebroken, maar stonden op een steenworp afstand van de huidige Ronssehof.

Ronssehof stelt haar deuren open voor iedereen die naar dit bijzondere verhaal wil komen luisteren. Dick van Schaik vertelt om 10.30 uur en om 14.00 uur. Adres: Ronsseweg 410, in de zaal ‘Klaproos’. Bezoekers van deze activiteit kunnen tegen een aantrekkelijk bedrag gebruik maken van een heerlijke lunch in ons geheel vernieuwde restaurant.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

03-05-2018 11:18