Do. 29-08: Laatste Kaasmarkt van het jaar op de Markt

 

Donderdag 29 augustus vindt de laatste kaasmarkt op de Markt in Gouda plaats. 

Wilt u de kaasmarkt graag eens bezoeken, zorg dan dat u op tijd bent. Bij mooi weer komen veel bezoekers naar het evenement op de Markt. Van 4 april t/m 29 augustus vindt elke donderdagochtend (behalve op Hemelvaartsdag 30 mei) van 10.00 tot 12.30 uur op de Markt de traditionele kaasmarkt plaats. Net als vroeger doen de boeren en handelaren handjeklap om de beste kazen. Naast de wereldberoemde kaas, kunt u genieten van kramen gevuld met streekproducten op de ambachtenmarkt (tijdens de kaasmarkt tot 13.00 uur). Voor de optimale kaasbeleving, waarbij u de kaas natuurlijk ook kunt proeven, boekt u het Gouda Ticket: Beleef de stad van Kaas voor slechts € 15,50 per persoon. Kijk hier voor meer informatie.

Ook in de middag is er van alles te doen in Gouda. Zo kunt u meevaren met een grachtentocht of meewandelen met het Goudse Gidsen Gilde. Bij Siroopwafelbakkerij Van Vliet kunt u meedoen aan een workshop siroopwafel bakken. Of doe de Bier-Wijn-Kaas battle bij het Museumhavencafe ‘t IJsselhuis en ontdek welke combinatie het beste smaakt. Kijk in de Uitagenda voor het complete programma of vraag de VVV baliemedewerkers in de Goudse Waag om meer informatie en prijzen. Het VVV kantoor vindt u op Markt 35, op het Marktplein in De Goudse Waag.

In de zomerperiode zijn er tijdens de GOUDA KAASMARKT kinderkaasspelen achter de Goudse Waag. Kinderen leren op spelenderwijze allerlei leuke feitjes over kaas met spelletjes zoals: klompenvangen, kaassjoelen, boter-kaas-en-eiren en plinko. Ook kunnen de kinderen zich verkleden als echte kaasjongens en kaasmeisjes. Elke donderdag tot en met 29 augustus van 10.00 tot 12.30 uur in de binnenstad (m.u.v. donderdag 22 augustus).

29-08-2019 09:00