Do.26-05: De kunstbus rijdt naar de Verbeke Foundation in België

Op donderdag 26 mei 2016 vertrekt om 09.00 uur de Kunstbus vanaf het NS station in Bodegraven naar de Verbeke Foundation in België. Kaarten voor deze reis kosten € 30,00 en zijn verkrijgbaar bij het Evertshuis.
De heer en mevrouw Verbeke willen dat hun museum er een is waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. Het werk van bio artiesten en van kunstenaars die met levende materialen werken (planten, dieren, geuren), sluit hier naadloos bij aan. Hun enthousiasme voor de beeldende kunst weten ze op een vriendelijke manier aan de kijkers over te brengen. Daarnaast zijn ze ook nog een zeer vriendelijke gastvrouw en gastheer.
De tentoonstelling “Bewogen Beweging “ die op 17 april j.l. is geopend brengt nieuwe en recente werken van Zoro Feigl samen met de eerste retrospectieve van Theo Jansen. Door alledaags materiaal te gebruiken om complexe bewegende machines te bouwen, vertroebelen de kunstenaars de lijn tussen kunst, techniek, mechanica en biologie. De droommachines van Theo Jansen, grotendeels samengesteld uit PVC-buizen, lopen op wind. Door eindeloos te experimenteren, ontdekken de kunstenaars nieuwe vormen van ontwikkeling, exploreren ze de dynamica van beweging en creëren ze een evenwicht tussen organische en mechanische eigenschappen.
Reis met de Kunstbus mee en u zult versteld staan over de gexposeerde kunst in de grote tot expositieruimte omgebouwde bedrijfsgebouwen en het parkachtige landschap.
Meer informatie en kaartverkoop: Theaterkassa Evertshuis, Julianastraat 4. www.evertshuis.nl of bel 0172-618484.