Do. 25-06: Kinderkaasmarkt

De hele wereld kent de Goudse kaas, zelfs veel kazen van producenten in andere landen noemen hun (fabriekskaas) Goudse Kaas. Maar de echte oorspronkelijke Goudse kaas werd en wordt op boerderijen in de omgeving van Gouda gemaakt en op de Markt in de binnenstad verhandeld, zo is de naam Goudse kaas ontstaan.

Goudse Kaas mag dan een begrip zijn in de hele wereld, maar dat betekent nog niet dat de Goudse kinderen het verhaal van de kaas ook kennen. De tijd was ‘rijp als kaas’ om daar iets aan te doen en een groepje enthousiaste binnenstadsondernemers en de Brede School sloeg de handen ineen. De Kinderkaasmarkt was bedacht! Het plan werd ondersteund door de Haringparty van 2013, waar de Goudse ondernemers met de veiling van het eerste vaatje haring maar liefst 10.000 euro ophaalden voor dit doel. Op 26 juni is het dan zover, ca. 400 kinderen van Goudse basisscholen zullen op speelse wijze kennis gaan maken met het kaasverhaal.

Om 9.30uur worden de kaasmarkt en de kinderkaasmarkt geopend door burgemeester Milo Schoenmaker en Kinderburgemeester Dieuwertje Kerkhoven.
Na de opening gaan de kinderen in groepen allerlei activiteiten doen

Overigens zal er na deze eerste grote kinderkaasmarkt maar liefst negen weken lang een wat kleinere kinderkaasmarkt worden voortgezet voor alle kinderen die dan in de stad zijn, zowel toeristen als Gouwenaars.