Do.25-02: Leo Molenaar lezing over zeggingskracht van Erasmus

Leo Molenaar geeft donderdag 25 februari 2016 in Verzetsmuseum Zuid-Holland in Gouda een lezing over de zeggingskracht van Erasmus’ werk vandaag de dag en over diens ‘eerroof’.

In het kader van het Erasmusjaar nodig ik u hierbij uit voor een lezing in Verzetsmuseum Zuid-Holland. Dr. ir. Leo Molenaar, oud-docent scheikunde aan het Rotterdamse Erasmiaans Gymnasium en historicus, zal spreken over de zeggingskracht van Erasmus’ werk vandaag de dag en over diens ‘eerroof’ op internet. Deze lezing vindt plaats op donderdag 25 februari 2016 om 20.00 uur.

Leo Molenaar werd na het lezen van de Dulce Bellum Inexpertis een bewonderaar van het werk van Erasmus. De stichting Huis van Erasmus gaf in 2010, samen met het Erasmiaans Gymnasium en de stichting Erasmushuis twee deeltjes Erasmus voor de Klas uit, die kinderen van 12 en van 15 jaar vertrouwd moeten maken met het werk en het leven van hun Rotterdamse stadspatroon. Des te schokkender was het voor hem dat leerlingen van de tweede klas van het gymnasium na het raadplegen van Wikipedia Erasmus uitmaakten voor een antisemiet wiens werk had voorbereid op de Holocaust. Dat was voor Molenaar reden om zich verder te verdiepen in de achtergronden van deze ‘eerroof’. De aantijgingen jegens Erasmus houden geen steek, zo bleek na zijn onderzoek. Op donderdag 25 februari zal hij hierover uitweiden.

Advertisements

De inloop is vanaf 19.30 uur en de start is om 20.00 uur. Entree is € 2,50 en reserveren is verplicht. Dit kan via e-mail: info@verzetsmuseum-zh.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520385.