Do. 24-5: Els van Diggele bij Boekhandel Verkaaik

Gouda – Els van Diggele schreef een boek over de verdeeldheid tussen Palestijnen onderling. Het handelt over een vraag die doorgaans niet gesteld wordt: waarom zijn Palestijnen soms banger voor elkaar dan voor de Israëliërs? Zij bezocht daartoe dissidenten en andere goed geïnformeerde onafhankelijke Palestijnen: mensen met lef, die vrijuit spreken. En komt donderdagavond 24 mei naar boekhandel Verkaaik om erover te vertellen.

De broederstrijd, een constante in de Palestijnse geschiedenis, blijft verborgen achter de schermen van de wereldpolitiek, terwijl de gewone Palestijn er dagelijks schade van ondervindt. Rechtvaardigt de inmiddels vijftig jaar durende bezetting het negeren van dit drama?

Tien jaar na de burgeroorlog tussen Hamas en Fatah lijkt een Palestijnse onafhankelijke staat een gepasseerd station en stevenen de Palestijnen af op hun eigen tweestatenoplossing. Is dat het lot van een volk dat zich kan verheugen in een obsessieve media-aandacht en in de hoogste ngo-dichtheid ter wereld?

Advertisements

Els van Diggele woonde in Ramallah en maakt ons met beurtelings humor en ernst deelgenoot van haar speurtocht in de Palestijnse gebieden, waar niets is wat het lijkt.

Voor uw agenda:

Activiteit: Els van Diggele over de verdeeldheid tussen de Palestijnen onderling.
Datum: Donderdagavond 24 mei
Tijd: van 19.30 tot 21.00 uur
Kosten: 2,50 euro (incl. consumptie)
Aanmelden: via info@boekhandelverkaaik.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

24-05-2018 11:29