Do. 23-03: Dichters op Donderdag bij Zwaan Kleef Aan in Jeruzalemkapel

Op 23 maart om 20.30 uur vindt Dichters op Donderdag voor één keer plaats in de Jeruzalemkapel, Jeruzalemstraat 11. Deze Dichters op Donderdag-special maakt dan deel uit van het Zwaan Kleef Aan-project van de Firma Van Drie, waarin kunstenaars uit diverse disciplines reageren op elkaars werk. Publiek is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Op zondag 26 februari reageerde saxofonist Ferdi Schukking met zijn performance op het schilderij van Loes van Gils die in januari als eerste kunstenaar een werk maakte in het project Zwaankleefaan. Nu is het de beurt aan de dichters om op het optreden van Ferdi Schukking te reageren.

De dichters die meedoen zijn gevraagd minimaal 3 gedichten voor te dragen uit eigen werk, waarvan er ten minnste één geïnspireerd is door het optreden van Ferdi Schukking. Op de avond zelf is Ferdi aanwezig om zijn gedicht van de avond eruit te pikken. Dat gedicht vormt vervolgens weer het uitgangspunt en de inspiratiebron voor ruimtelijk werk van kunstenares Lorna Buckley die in april aan de slag gaat in de Jeruzalemkapel.

Advertisements

Meer informatie over Zwaan Kleef Aan is te vinden op: www.firmavandrie.nl/firma-van-drie-10-jaar
en https://www.facebook.com/zwaankapel/