Do.21-07: Profeet Daniël centraal en 3e Gouwe Moment

Donderdag 21 juli is er het derde Gouwe Moment van deze zomer. Van 12.00 tot 12.30 uur verwelkomen we toeristen, voorbijgangers en inwoners van Gouda in de Sint Janskerk. Meditatie met de titel “Do you have a point of view?” door Ineke Polet, oud-voorzitter Raad van Kerken Gouda. Zij spreekt over de profeet Daniël, tegenvoeter van “Nowhere man” van de Beatles, uit 1965.

Gedurende het half uur kan ieder die dat wil luisteren naar meditatieve muziek, een tekst lezen luisteren naar de meditatie, een kaarsje aansteken, bidden of gewoon stil zijn. De vrije toegang tot het koor van de kerk gaat via het Tiendewegportaal aan de noordzijde van de St Jan, tegenover Achter de Kerk 2. Deze deur is open van 11.45-12.00 uur

Het Gouwe Moment is een laagdrempelig oecumenisch samenzijn uitgaande van de Raad van Kerken waarin samenwerken de Evangelisch Lutherse Gemeente, de Federatie van Doopsgezinden, Remonstranten en Vrijzinnig Protestanten, de International Christian Fellowship Gouda, het Oecumenisch Initiatief Gouda, de Oud-Katholieke Kerk, Sint Janskerk, Ontmoetingskerk, De Oostpoort, Pauluskerk, de Veste en Westerkerk.

Advertisements