Do. 19-4: Cabaretavond Vrouwen van Nu

Nieuwerkerk aan den IJssel – Bij de Vrouwen van Nu uit Nieuwerkerk aan den IJssel vindt de cabaretavond ‘Denkend aan Holland…’ plaats. Aanvang 20.00 uur, in het Hervormd Kerkelijk Centrum, Beijerinkstraat 53. Toegang leden gratis, niet leden betalen 7,50 euro.

Gaan cabaret en poëzie samen? Wel bij cabaretier Rop Janze. In zijn vrolijke voorstelling ‘Denkend aan Holland…’ combineert hij gedichten met conferences, typetjes, luisterliedjes en meezingers. Allerlei thema’s die vrouwen bezig houden, zoals werk en vrijwilligerswerk, moeder of oma zijn, liefde en vriendschap, ouder worden en verlieservaringen komen aan bod.

Speciale aandacht krijgen bijzondere vrouwen als zangeres Conny Vandenbos. Het publiek kan zelf gedichten van en over vrouwen kiezen uit de Poëzie Jukebox. Gedichten met ontroering maar ook met humor. Een belangrijke rode draad in het programma ‘Denkend aan Holland…’ is het gedicht ‘Visser van Ma Yuan’ van Lucebert. Leraar Nederlands Chris Kleinegris laat zijn licht schijnen over de diepere betekenis van dit gedicht en haalt meer uit het gedicht dan Lucebert ooit bedoeld heeft.

Annie van Driel daarentegen – een tweede door Rop gespeeld personage – presenteert een totaal andere interpretatie tijdens haar eigen versie van het programma Candlelight op de lokale radiozender Magnolia. Naast het spelen van personages vertelt, zingt, dicht, drinkt, grapt en rapt Rop in dit programma vol afwisseling en interactie.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl

19-04-2018 11:07