Do. 18-10: Concert Mannenkoor Nieuwerkerk, avond in joodse stijl

Nieuwerkerk aan den IJssel – Nog éénmaal betreedt Mannenkoor Nieuwerkerk het podium. Op donderdag 18 oktober om 20.00 uur zingt het in kerkgebouw de Lichtkring (De Dreef 1 in Nieuwerkerk). Dit is het sluitstuk van 25 jaar zang uit de synagoge. De avond in joodse stijl krijgt extra sfeer met joodse volksmuziek (klezmer) en jiddische verhalen door het Trio Wilde Eend – viool, harmonica en klarinet.

Het wordt een avond vol afwisseling, waarin ook het publiek deelgenoot wordt. Klezmer-muziek omlijst het verhaal van meesterverteller en klarinettist Gottfrid van Eck. Aan het slot wordt het Lustrumglas geheven op 25 mooie jaren. Met voldoening kijkt het koor onder leiding van Gerard Lange terug op ruwweg 150 ‘optredens’. Daarmee kon de relatie met de joodse traditie in onze samenleving tastbaar worden gemaakt.

Kaarten voor het concert (7,50 euro incl. Lustrumglas) zijn verkrijgbaar aan de zaal. Inloop vanaf 19.30 uur. Reservering is mogelijk bij:
– Rien Mourik: voorzitter@mannenkoor-nieuwerkerk.nl of 0180-314 419
– Jan-Egbert Baalbergen: penningmeester@mannenkoor-nieuwerkerk.nl of 0180-310 575.

Advertisements
Historie

Mannenkoor Nieuwerkerk is ontstaan vanuit een initiatief van de Werkgroep Kerk & Israël van de toenmalige Gereformeerde kerk. Het begon allemaal in de kerkdienst op 3 oktober 1993 in het Ontmoetingscentrum, een dienst met vele joodse gasten. Nieuwerkerk beleefde die dag een primeur. Een orthodox joodse chazzan, de bij leven al legendarische muzikale grootheid Hans Bloemendal, zong met een gelegenheidskoor van de Werkgroep, geformeerd uit zangers uit de omtrek. Het geplande ‘eenmalige optreden’ kreeg een onverwacht vervolg. Pas een kwart eeuw later klinkt op 18 oktober het echte slotakkoord van dit projectkoor met leden vanuit de regio tot ver daarbuiten.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

18-10-2018 09:00