Do.18-06: Hartstocht in Haastrecht

Op 18-19 en 20 juni wordt in Haastrecht het openluchtspel “Hartstocht in Haastrecht” opgevoerd rond de 6e Boezemmolen.

“Hartstocht in Haastrecht”, een openluchtspel bij de 6e Boezemmolen in Haastrecht rond de langste dag van het jaar, dat mag u niet missen. Een openluchtspel dat zich afspeelt rond 1880 met als hoofdpersoon de belangrijkste vrouw van Haastrecht uit die tijd, Paulina le Fèvre de Montigny – Bisdom van Vliet. Als vrouw van de burgemeester drukte zij haar stempel op alles wat zich in Haastrecht afspeelde. Vlistenaar Fred Voorbergen schreef een stuk over de feodale bestuurders en religieuze tegenstellingen in Haastrecht. Maar ook over de liefde en humor van die tijd. Kortom een stuk voor jong en oud! Zodra u het terrein van de Boezemmolen betreedt, zult u zich thuis voelen in 1880 als de 30 figuranten u in de kleding van toen welkom heten.

Aan dit evenement doen totaal zo’n 100 vrijwilligers mee. Spelers van de plaatselijke toneelverenigingen uit Haastrecht, Vlist en Stolwijk, de Vlister Zangers, dameskoor Vita Nova, zangschool Clear Notes, muziekvereniging Concordia, Harmonie Stolwijk en diverse muzikanten. Het geheel staat onder regie van Randy van Vliet.

Advertisements

Per optreden kunnen de 250 bezoekers van “Hartstocht in Haastrecht” volop genieten van toneel, zang, muziek en folklore, op speciaal gebouwde tribunes. En kom gerust een half uurtje eerder om de sfeer te proeven.

De optredens zijn: donderdag 18 juni 20.00 uur
vrijdag 19 juni 20.00 uur
zaterdag 20 juni 14.00 uur
zaterdag 20 juni 20.00 uur

Kaarten à € 15,00 (incl. gratis consumptie na afloop) zijn verkrijgbaar bij:

Slijterij de Gouden Leeuw, Achter de kerk 2, Stolwijk
De Vlisterstee, West-Vlisterdijk 57, Vlist
Verenigingsgebouw de Grote Haven, Grote Haven 40, Haastrecht
Grand Café Concordia, Concordiaplein 1, Haastrecht
Atelier Natuurschatten, Hoogstraat 94, Haastrecht
Of op hartstocht@solcon.nl

hartstocht