Do.17-09: Opera op het Witte Doek!

Donderdag 17 september wordt de operafilm Cosi fan tute vertoond in de theaterzaal van het Evertshuis.

De officieren Ferrando en Guglielmo pochen op de trouw van hun verloofdes Dorabella en Fiordiligi. De cynische Don Alfonso daagt hen uit tot een weddenschap, waarbij hij binnen een etmaal het tegendeel zal bewijzen. Als de jongemannen zogenaamd naar het front geroepen zijn, introduceert Don Alfonso hen met hulp van het dienstmeisje Despina bij beide zusters als twee Albanese vrienden. Na een intensieve hofmakerij, waarbij de officieren zich concentreren op elkaars verloofde, gaan de zusters inderdaad door de knieën, maar Alfonso troost de verliezers met de filosofie “Zo doen zij allen”.

Een van de mooiste uitvoeringen van de afgelopen 10 jaar. Klassieke aankleding.

Deze opera is LIVE opgenomen in Glyndebourne Opera House, Engeland m.m.v. Orchestra Age of Enlightment, conductor Ivan Fischer. Solisten: Miah Persson, Luca Pisaroni e.a. Cosi fan tute wordt in het Italiaans gezongen en is in het Engels ondertiteld.

De film start om 19.30 uur en wordt kort ingeleid door operaliefhebber R.J.(Rob) Kraaipoel. Duur opera 210 min. De opera eindigt om ongeveer 23.25 uur. Kaarten à € 8,50, inclusief pauzeconsumptie zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa van het Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven. Reserveren: www.evertshuis.nl