Do.17-03: Kunst en foto’s kijken in Rotterdam

Op donderdag 17 maart reist u door de geschiedenis van kunst en bezichtigd u de topstukken in de fotografie.
Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.
Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is hét nationale museum van de fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5 miljoen beelden. Het museum laat fotografie in al haar facetten zien: documentair en experimenteel, hedendaags en historisch. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld, toont het museum met regelmaat werk uit de eigen collectie. De collectie vertegenwoordigt een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland.

De reis naar Rotterdam op 17 maart a.s. begint in het Grand Café Evertshuis met een kopje koffie vanaf 09.00 uur. Om 10.00 vertrekken we met de tourincar van Hoogeboom naar Museum Boijmans voor een rondleiding en vrije bezichtiging van de tentoonstellingen. ’s Middags bezoeken we het fotomuseum op de Wilhelminakade te Rotterdam, waar we ook nog kunnen genieten van de schitterende hoogbouwprojecten die onlangs zijn gerealiseerd en de geweldige brug over de Maas.
Een kaartje voor deze reis kost, indien u een museumkaart heeft, € 23,00, anders betaalt u € 32,50.
U krijgt hiervoor koffie bij vertrek, rondleidingen in beide musea, vervoer per touringcar en toegang tot de musea. De reis wordt georganiseerd door de werkgroep Kunstbus van het Evertshuis. Kaartverkoop en informatie: Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven. www.evertshuis.nl of 0172-618484.