Do.16-06: Max de Groot geeft een lezing over Ieper en de Eerste Wereldoorlog

Max de Groot geeft een lezing over de Eerste Wereldoorlog en in het bijzonder over de gebeurtenissen rond Ieper. Deze lezing vindt plaats op donderdag 16 juni 2016 om 19.30 uur. LET OP: De lezing begint een half uur eerder !!! De inloop dus ook.

Ieper en WO 1
Ieper, het laatste stukje vrij België gedurende de gehele Eerste Wereldoorlog. Vier jaar lang werd hier vanuit de loopgraven gevochten. De stad werd volledig verwoest. Aan dit front werden voor het eerst ook vele nieuwe wapens geïntroduceerd. Over deze stad en wat er daar gebeurde gaat het verhaal, maar het een en ander wordt ook in een breder kader van de Eerste Wereldoorlog geplaatst.

Max de Groot is historicus en als staflid verbonden aan het Coornhert Gymnasium in Gouda. In zijn vrije tijd geeft hij regelmatig rondleidingen in Ieper en Noord-Frankrijk met als thema (uiteraard) de Eerste Wereldoorlog. De inloop is vanaf 19.00 uur en de start is om 19.30 uur. Entree is € 2,50 en reserveren is verplicht. Dit kan via e-mail: info@verzetsmuseum-zh.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520385.

Advertisements