Do. 15-3: Thema-avond de Vrouwen van Nu

Nieuwerkerk aan den IJssel – 15 maart vindt de volgende thema-avond plaats van de Vrouwen van Nu, waarbij Klaas Bakker een lezing zal geven over Venetië en het ritme van de zee. De avond vindt plaats in het Hervormd Kerkelijk Centrum, Beijerinkstraat 53 in Nieuwerkerk aan den IJssel, aanvang 20.00 uur. Ook niet leden zijn deze avond welkom, de entree is 5 euro.

Venetië is anders dan andere steden: het ademt het ritme van de zee. En daarmee trekt het miljoenen bezoekers per jaar, ook al is haar culturele glorietijd allang voorbij. In dit programma muziek van Venetiaanse componisten, bekend en minder bekend, uit de hoogtijdagen en van later tijd: Gabrieli, Marcello, Vivaldi, Galuppi, Wolf-Ferrari. Maar ook van andere Italianen als Puccini en Respighi. En van buitenlanders die zich door Venetië lieten inspireren: Liszt, Pierné, Mendelssohn. Een grote verscheidenheid aan composities: barcarolles (gondelliederen), Venetiaanse serenades, romances, een visserslied, een nocturne, dansen uit de renaissance, enz.

In de filmbeelden veel aandacht voor het leven op en aan het water: de gondels, het ‘acqua alta’, de prachtige palazzi langs het Canal Grande, de nauwe straatjes, verbonden door talloze bruggen, de pleinen met hun kerken, het carnaval, oude ambachten (glasblazen op Murano, kantklossen op Burano),
de natuur op en rond de kleinere eilanden van de lagune. En natuurlijk de mensen: de Venetianen èn wij, de toeristen.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl