Do. 15-2: Concert Accordeonata

Nieuwerkerk aan den IJssel – “Het accordeon… een prachtinstrument! Heerlijk om samen te spelen, om met elkaar muziek te maken. Heerlijk om voor aandachtig publiek op te treden, om anderen muzikaal te plezieren”, aldus Accordeonata. “We vormen een orkest van 28 leden en 3 enthousiaste leerlingen.”

In 1951 is Accordeonata opgericht en sindsdien populair bij donateurs en muziekliefhebbers in Lekkerkerk en omgeving. Sinds vorig jaar, het 65-jarig jubileumjaar, heeft het orkest een jonge inspirerende dirigent op de bok: Leo van Lierop. Hij stimuleert richting sprankelende vernieuwing, het repertoire verschuift enigszins naar licht klassiek en populaire muziek.

Het orkest bestaat uit een 1e, 2e, 3e en 4e partij met basbegeleiding op basaccordeon en slagwerk. In het orkest bespelen ze alleen het klavier. Voor klankafwisseling maken ze gebruik van registers. Optredens zoals voor Vrouwen van Nu doet het orkest graag: “We verheugen ons op donderdag 15 februari 2018 bij u in Nieruwerkerk aan den IJssel te gast te zijn.”

Advertisements

Het optreden is ook te bezoeken voor niet-leden van Vrouwen van Nu, de entree bedraagt 5 euro. Het concert vindt plaats in het Hervormd Kerkelijk Centrum, Beijerinkstraat 53 in Nieuwerkerk aan den IJssel, aanvang 20.45 uur. http://vrouwenvannu.nl/nieuwerkerk-ad-ijssel