Do. 15-11: Lezing Slagers, Vlees en Kunst in Streekmuseum Reeuwijk

Tijdens de tentoonstelling ‘Wecken, Zouten en Drogen: conserveren in grootmoeders tijd’zal de heer P. Sluisman in Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, een lezing geven over Slagers, Vlees en Kunst. Peter Sluisman is antiquair geweest, heeft in de slagersbranche gewerkt en weet over al deze zaken een mooi verhaal te vertellen.

Het eten van vlees was eeuwenlang voorbehouden aan mensen met een zekere welstand. Dat kunnen we goed zien op onze 17e-eeuwse schilderijen. Overdadig met vlees en wild gedekte tafels komen we dan ook regelmatig tegen. Hoe werd dit vlees gekeurd en hoe werkten de gilden? Hadden we in onze gouden eeuw slagerswinkels of werd het vlees anders verkocht? Hoe komen we aan november slachtmaand? Wanneer verschenen er slachthuizen en wie vond de snijmachine uit? Zomaar een paar vragen waar u op de lezing van 15 november antwoord op krijgt.

De expositie ‘Wecken, Zouten en Drogen’ bestaat uit een groot aantal voorwerpen die in deze streek tot circa 1960 werden gebruikt, zowel voor de slacht als ten behoeve verschillende conserveringsmethoden.

Advertisements

De kosten voor deze lezing zijn 5 euro incl. een kopje koffie of thee. Zaal open om 19.30 uur. Om zeker te zijn van een plaatsje in de zaal, kunt u zich aanmelden via
info@streekmuseumreeuwijk.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

15-11-2018 09:00