Do. 14-9: Verder gaan na verlies: hoe doe je dat? Lezing bij Yarden Crematorium IJsselhof

Gouda – Jaarlijks maken in Nederland ongeveer een miljoen mensen het overlijden van een dierbare mee. Honderdduizenden mensen krijgen te horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn. Hoe gaan mensen om met deze tegenslagen? Hoe kunnen zij het leven weer oppakken? En hoe kunnen nabestaanden na het overlijden van hun dierbare het leven weer oppakken? Steun vanuit de omgeving is belangrijk Gelukkig blijkt dat de meeste mensen over de veerkracht beschikken om, met steun en hulp vanuit hun omgeving, met het verlies te kunnen leven. Maar hoe doen ze dat? En mag je ook nog een beetje plezier hebben als iemand is gestorven? Daan Westerink gaat tijdens haar interactieve lezing in op deze en andere vragen.

Datum en locatie
De lezing wordt aangeboden door Vereniging Yarden. Locatie: Yarden Crematorium en Begraafplaats Gouda IJsselhof, Goejanverwelledijk 6, 2806 NZ in Gouda. Datum: donderdag 14 september van 19.30 tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers kunnen zich vooraf aanmelden via www.yarden.nl/agenda.

Over de spreker
Daan Westerink (1968) is een veelgevraagd spreker, rouwdeskundige, journalist, docent en onderzoeker. Ze verloor al jong haar ouders. Ze studeerde journalistiek en pedagogiek. In september 2016 verscheen haar laatste boek ‘Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind.’ Samen met pastor Marinus van den Berg tekende ze de verhalen op van vele ouders en grootouders van een overleden kind. Andere boeken van haar zijn ‘Verder zonder jou’ waarin jongeren vertellen hoe zij verder gingen na de dood van een dierbare, en ‘Leven zonder ouders’, waarin volwassenen vertellen hoe het was om op jonge of latere leeftijd een ouder te verliezen. Voor het EO-platform Ik Mis Je schrijft Westerink verhalen over mensen die een dierbare verloren. Haar grote kennis en ervaring rondom verlies en rouw geeft zij als docent en trainer graag door. Voor meer informatie www.daanwesterink.nl.
Over Yarden Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Advertisements