Do. 14-6: Concert in de Sint Jan

Gouda – Martien de Vos (orgel) en Mirjam van den Hoek (zang) brengen werken van Buxtehude, Schütz en Mendelssohn ten gehore tijdens een concert in de Sint-Janskerk.

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber in Ooltgensplaat, op negenjarige leeftijd. Na een aantal jaar ging hij op les bij Paul Kieviet in Sommelsdijk. Sinds september 2014 studeert Martien hoofdvak orgel en bij Bas de Vroome en improvisatie bij Hayo Boerema aan het conservatorium te Rotterdam.

Martien won diverse prijzen op orgelconcoursen. In juni 2017 behaalde hij als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het 1e Nationaal Ambitus concours. Later dat jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam. Martien is als organist verbonden aan de Ger. Gemeente te Ooltgensplaat en sinds 2017 aan de Herv. Kerk te Mijnsheerenland en de Herv. Wijkgemeente te Rotterdam Pendrecht.

Advertisements

Mirjam van den Hoek zingt liederen van Buxtehude en Schütz. De aanvang van het concert is om 13.00 uur en is toegankelijk i.c.m. het entreebewijs van de kerk.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

14-06-2018 14:51