Do. 13-12: Lezing van de Waddinxveense Kunst Kring

Op donderdag 13 december is er een lezing van de Waddinxveense Kunst Kring in de Immanuëlkerk in Waddinxveen. Rien de Jong vertelt over de geschiedenis van de pigmenten door de eeuwen heen en het gebruik daarvan in de schilderkunst.

Wat zijn pigmenten, waar komen ze vandaan, hoe worden ze gemaakt en hebben ze nog dezelfde samenstelling als honderden jaren geleden? Hoe maken we er (kunstschilders)verf en drukinkt van en zijn de kleuren op oude schilderijen onveranderd gebleven? Ieder schilderij vertelt een verhaal. Maar áchter bepaalde schilderijen gaan soms wel heel bijzondere verhalen schuil. Niet door onderwerp of techniek, de genialiteit van de maker of de impact op de kunstgeschiedenis, maar bijvoorbeeld door het gebruikte pigment. De aanvang van de lezing is om 19.30 uur.

Expositie

Tevens vindt van 18 december 2018 t/m 7 januari 2019 een expositie plaats van leden van de WKK in het nieuwe gemeentehuis van Waddinxveen. Deze expositie is te bezoeken tijdens openingsuren van het gemeentehuis en tijdens de, voor alle inwoners van Waddinxveen toegankelijke, nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waddinxveen op 7 januari 2019.

Advertisements

Foto: Wikipedia, Kerken in Moldavië

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

13-12-2018 09:00