Do.13-11: Filmhuis Gouda en Amnesty Gouda presenteren ‘Mogen zijn wie je bent’

Samen met Filmhuis Gouda organiseert de Goudse Amnestygroep elk najaar een speciale vertoning van een film die een raakvlak heeft met het mensenrechtenwerk. Dit jaar is het thema “mogen zijn wie je bent”, met de film Qissa. Bij mensenrechtenschendingen gaat het vaak juist daarover: niet mogen zijn wie je bent. Een vrouw of juist een man, gelovig of juist niet-gelovig, iemand met een eigen overtuiging die misschien wel afwijkt van wat in je land wenselijk is. De film Qissa gaat over Umber Singh, een Sikh die alles kwijtraakt na de opdeling van Brits-Indië in 1947. Hij verlangt hevig naar een zoon. Als hij een vierde dochter krijgt, besluit hij haar als een jongen groot te brengen. Het drama speelt zich af tijdens een van de meest roerige periodes uit de Indiase geschiedenis.
Op donderdag 13 november, 20.30 uur is de eerste vertoning van de film. Met muziek, een lezing, en de mogelijkheid daadwerkelijk actie te voeren belooft het een leuke, levendige avond te worden. Op zaterdag 15 november 19.00 uur en dinsdag 18 november 14.00 uur draait de film ook, maar zijn er minder bijkomende activiteiten georganiseerd. Reserveren via www.filmhuisgouda.nl. Entree van het Filmhuis is € 8,00, voor donateurs van het Filmhuis € 6,00.
Amnesty International zet zich al ruim vijftig jaar in voor de mensenrechten, met als leidraad de ‘Universele Verklaring van de Rechten van de Mens’ van de Verenigde Naties. Amnesty is een wereldwijde organisatie met een grote Nederlandse afdeling. Ook in Gouda zijn vrijwilligers van Amnesty actief. Zie www.gouda.amnesty.nl of www.filmhuisgouda.nl voor meer informatie.