Do. 11-04: ‘Nationale zaadlozings-marathon’ ook in Goudse Hout

Op donderdag 11 april komt de fietsende reporter van het team “de Staat van Stasse” (radio NPO2) om 19.00 uur naar de Goudse Hout (Kale Jonkerpad).

Daar spreekt hij Mirte Kerklaan (bewoner Slagenbuurt) live in de uitzending. Samen met de aanwezige belangstellenden zullen zij daar zaadbommen droppen. Op die dag staan alle uitzendingen van radio NPO2 namelijk in het teken van de actie Red de Bij: de 2e Nationale zaadlozings-marathon.

Met deze exhibitionistische titel roept radio NPO2 in heel Nederland, voor het tweede jaar, vrijwilligers op om zaadbommen te leggen. Dat moet ervoor zorgen dat er dit voorjaar genoeg bloemen (nectar en stuifmeel) voor bijen bloeien. Zodat er een einde komt aan het al maar dalende aantal bijen.

In Gouda heeft Mirte Kerklaan de Goudse Hout aangemeld voor deze actie. Mirte zie je op de bijgevoegde foto in actie langs de Goudse Houtsingel tijdens de Goudaschoontop van afgelopen 23 maart.

Het initiatief van Mirte krijgt donderdag rond 19.00 uur landelijk aandacht omdat de fietsende reporter Bob samen met Mirte, en alle andere aanwezigen, zaadbommen gaat droppen in de Goudse Hout aan het Kale Jonkerpad.

Dit initiatief van Mirte grijpt mooi vooruit op het Idylleproject. Staatsbosbeheer (beheerder van de Goudse Hout namens de Groenalliantie) bereidt samen met de Vrienden van de Goudse Hout een structurele verbetering van de Goudse Hout voor insecten voor. Samen met IVN, KNNV, de Goudse Heemtuin en de Vlinderstichting zoeken we naar plekken en middelen om zo’n Idylleproject komend jaar in de Goudse Hout te verwezenlijken. Daarvoor is de inzet van vrijwilligers een belangrijke voorwaarde. Op deze wijze gaan bewoners van Gouda, met Staatsbosbeheer en de Vrienden van de Goudse Hout, actief bijdragen aan de bijvriendelijke gemeente die Gouda wil zijn en binnenkort officieel ook is.

11-04-2019 09:00